Realizari din ultimii ani ale d-lui primar Liviu Plosnita
2016-04-18 10:43:00

Realizari din ultimii ani ale d-lui primar Liviu Plosnita

Obtinerea de finantare pentru asfaltarea drumurile comunale, respectiv DC98 in lungime de 6.240 km
Pentru DC 100 a fost alocata suma de 10 miliarde lei vechi. Proiectul are o istorie interesanta, fiind trecut pe lamai multe institutii nationale, insa acum este finalizat.

Pentru DS 298 si DS 272 a fost alocata din fonduri proprii suma de 1,5 miliarde lei, drept cofinantare la aceasta investitie, in lungime de 0,962 km. Finantarea totala apartine Ministerului Dezvoltarii Regionale, pentru care a fost alocata suma de 1.363.605 in toamna anului 2015.

Asfaltarea de drumuri judetene datorita demersurilor la Consiliul Judetean Neamt. Este vorba despre drumul DJ 159B, Bahna - Izvoare, sector pe care s-au asfaltat 3,2 km, iar pe 1,5 km au fost realizate plombari.

Proiect pentru infiintarea sistemului de alimentare cu apa potabila, in lungime de 25 km. Documentatiaare o istorie intortocheata, fiind depusa de doua ministere, inclusiv pentru finantare UE. Acelasi lucru s-a intamplat si cu reteaua de canalizare, proiectul fiind refacut in intregime. Ambele proiecte au fost incluse in OG 28, pentru finantare.

Construirea a sase podete, in zonele cu probleme.

Intretinerea sistemului propriu de colectare a deseurilor, in colectare cu SC Rosal Roman. In acelasi timp, comuna Bahna a fost inclusa in marele proiect al Consiliului Judetean Neamt privind managementul deseurilor.

Renovarea Casei specialistului, de la Izvoare.

O alta lucrare importanta este reabilitarea unei constructii din curtea primariei, destinata Oficiului Postal, CEC-ului, farmaciei, o sala de sedinte, doua camere oficiale, gard si acoperis la fantana din apropierea Monumentului Eroilor.

Costruirea a sase statii de autobuz.

Scoala Brosteni a beneficiat de lucrari de amenajare teren de sport, igienizare grup sanitar in interior.

Scoala Bahna a beneficiat de lucrari pentru gard modern, igienizare , modernizare magaziede lemne si alte materiale, parcare....

Lucrari facute la Bahnisoara: igienizare si magazie de materiale.

La Izvoare, s-au realizat igienizare, gard, plus amenajarea din preajma monumentului eroilor.

Au fost montate fose septice, scolile au surse proprii de alimentare cu apa potabila.

Acoperisurile scolilor au fost modernizate.

S-a achizitionat un microbuz necesar transportului de elevi, procurat prin Inspectoratul Scolar Judetean Neamt.

Actiunile culturale si sportive au fost sustinute, in mare parte, si de primaria locala.

Amenajarea spatiului UNI-CEF, in care 40 de copii din familii nevoiase beneficiaza de facilitati.

In constructie se afla Caminul Cultural din satul Bahnisoara, cu aproape 100 de locuri.

Parte din activitatile culturale de la scoli au fost sustinute si de primaria locala.

In spiritul conservarii traditiilor locale, cu prilejul sarbatorilor de la 1 decembrie, este organizat ‘'Festivalul de iarna ", la care participa elevii si alte cete de uratori, mascati, capre, etc. din satele comunei. Sunt momente deosebite, care ne intorc penoi, cei de o anumita varsta, spre anii copilariei, multi dintre noi fiind participanti la astfel de actiuni cu mai multe decenii in urma. Festivalul este si un mijloc eficient de a continua traditiile vechi de pe aceste meleaguri.

Mai toate problemele legate de retrocedarea terenurilor fostilor proprietari au fost rezolvate, titlurile de proprietate fiind inmanate in proportie de 98%. Problemele mai deosebite au fost intalnite la improprietarirea cu padure, recent fiind inmanate inca 70 de titluri de proprietate, la Legea 1/2000.

In satul Brosteni, pe un teren public, au fost plantati pomi fructiferi si brazi.

Agricultura este singura activitate economica a populatiei, mai toata suprafata agricola a comunei fiind inclusa in asociatii agricole. Terenurile sunt cultivate pe suprafete mari, comuna Bahna facand partedin Baraganul Nemtean, unde se obtin productii mari la hectar.

Aportul administratiei locale in sprijinirea materiala si financiara a parohiilor din comuna a fost materializat in diverse lucrari.

 

Înapoi